Hapšenje u Brazilu zbog ratnih zločina u Jugoslaviji

Brazilske vlasti uhapsile su Nikolu Ćeranića (47) koga vlasti BiH gone od 1992. zbog optužbi da je počinio ratne zločine tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2016.

08:23

Hapšenje u Brazilu zbog ratnih zločina u Jugoslaviji
Foto: GettyImages

Kancelarija brazilskog federalnog tužioca navodi da je Ćeranić uhapšen u gradu Indajatuba, oko 45 kilometara severozapadno od Sao Paula, javlja Rojters.

Ni Interpol ni brazilske vlasti nemaju više detalja o zločinima za koje je Ćeranić optužen, niti je jasno koliko je dugo on boravio u Brazilu, navodi britanska agencija.

Brazilsko Ministarstvo pravde prosledilo je 24. juna Vrhovnom sudu zahtev za izručenje Ćeranića koje su podnele vlasti BiH i otpočeta je potraga za njim.

Državni i federalni brazilski tužioci su sarađivali sa kolegama iz BiH i policijom u Sao Paulu kako bi pronašli i uhapsili Ćeranića.

Prema brazilskom zakonu, Vrhovni sud odlučuje o svim zahtevima za ekstradiciju, a neizvesno je kada će odluka biti doneta, zaključuje Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: