Haos u Jerevanu: Vatra i šok bombe (FOTO, VIDEO)

U sukobima policije i opozicionih demonstranata u glavnom gradu Jermenije, Jerevanu, povređeno je više desetina ljudi, saopštile su jermenske vlasti.

Izvor: B92, Beta

Subota, 30.07.2016.

14:19

Haos u Jerevanu: Vatra i šok bombe (FOTO, VIDEO)
Foto: Tanjug

Policija je prošle noći upotrebila pendreke, dimne i šok bombe da bi rasterala demonstrante, okupljene u znak podrške dvojici muškaraca koji su već dve nedelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu, gde drže taoce tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.

Vlasti su navele da je oko 60 osoba prebačeno u bolnice zbog preloma, opekotina i drugih povreda, a uhapšeno je 165 osoba, od kojih je 26 zadržano u pritvoru.

Naoružane pristalice zatvorenog lidera opozicione grupe "Osnivački parlament" Jiraira Sefilijana upale su 17. jula u policijsku stanicu, ubile jednog policajca i zadržale više talaca, tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.
Foto: Tanjug
Oni su u međuvremenu pustili policajce, ali od srede drže kao taoce troje medicinskih radnika koji su ušli u zgradu da bi zbrinuli povređene.

Jedan od naoružanih aktivista Varužan Avetisjan, rekao je juče novinarima da vlasti verovatno pripremaju napad i razvijaju dronove za detoniranje eksploziva.

On je nedavno rekao da opozicija zahteva puštanje svih "političkih zatvorenika" na slobodu i pozvao Jermene da izađu na ulice i primoraju vladu da podnese ostavku.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: