Obama: Tramp ne zna osnovne stvari o svetu

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da strahuje od mogućnosti da Donald Tramp postane predsednik pošto mu "nedostaju osnovna znanja o svetu".

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

14:58

Obama: Tramp ne zna osnovne stvari o svetu
Foto: Gettyimages

Obama je dodao i da Tramp nije pokazao interesovanje da nauči više.

"Ono što zastrašuje je da predsednik ne zna ono što treba da radi", rekao je Obama u intervjuu emitovanom na NBC.

Ne pominjući Trampa po imenu, Obama je dodao da se čini da predsednički kandidat republikanaca ne zna mnogo o nuklearnom oružju, gde se nalaze pojedine zemlje i koja je razlika između sunita i šiita.

Intervjuu je emitovan u danu kada Obama treba da se obrati na konvenciji Demokratske stranke u Filadelfiji, naveo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: