Odbojkaši Srbije na "Ataturku" u trenutku napada

Muška seniorska reprezentacija Srbije nalazila se na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu na kojem se dogodio teroristički napad. Bezbedni su i svi su dobro.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

23:12

Odbojkaši Srbije na
Foto: GettyImages

Reprezentacija je na najveći aerodrom u Turskoj sletela u 22.05h na putu ka Teheranu gde narednog vikenda igraju na turniru Svetske lige

Srpski odbojkaši su dobro, raspoloženi su, svesni situacije na aerodromu u Istanbulu i strpljivo čekaju da napuste avion i prenoće u hotelu, rekao je Tanjugu tim menadžer Laslo Lukač.

"Kada smo sleteli odmah su nam rekli šta se desilo, u avion je ušao i jedan predstavnik naše ambasade i objasnio nam da treba da sačekamo. Momci su dobro, svesni su šta se dešava i mirno čekaju novu informaciju", opisao je Lukač Tanjugu u SMS poruci iz Istanbula.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je telefonom sa selektorom muške odbojkaške reprezentacije Nikolom Grbićem i prema rečima selektora Grbića svi igrači i stručni štab su dobro, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

Trebalo je da odbojkaši u Teheran odu još u ponedeljak, ali je taj let otkazan zbog nevremena.

Srbija će u okviru III vikenda I divizije XXVII Svetske lige 2016. igrati u I (i) grupi u Teheranu, od 1. – 3. jula sa Iranom, Argentinom i Italijom.

Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je Tanjugu da nema podataka o poginulima i ranjenima u napadu na aerodrom Ataturk.

On je rekao i da je avion kompanije "Turkiš ervejs", koji je poleteo iz Beograda, bezbedno sleteo na aerodrom Ataturk u 23.10 sati po lokalnom vremenu i da se još uvek nalazi na pisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: