Subota, 06.02.2016.

23:32

MUP Makedonije: Nismo koristili silu u Đevđeliji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije demantovalo je da je policija upotrebila silu na protestu taksista u Đevđeliji.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Freeimages

Kako se navodi u saopštenju, policija na tom protestu uopšte nije imala potrebu da koristi silu, jer su se taksisti nakon naredbe povukli sa pruge i nije došlo do sukoba.

Makedonski MUP tvrdi i da je čovek kojem je bilo loše imao hroničnu bolest i da su mu medicinske ekipe odmah ukazale prvu pomoć.

Lokalni mediji su raniije preneli da je prilikom protesta došlo do sukoba taksista i policije i da su dvojica ili trojica taksista povređeni.

Osim toga, preneli su i da su taksisti odustali od blokade pruge na makedonsko-grčkoj granici kod Đevđelije, nakon što je intervenisala policija.

Taksisti su večeras protestovali i kratkotrajno blokirali prugu Đevđelija - Tabanovce, nezadovoljni jer država ne poštuje dogovor o prevozu izbeglica.

Đevđelijski taksisti su revoltirani jer su Makedonske železnice prekršile dogovor koji je postignut sa Centrom za upravljanje krizama i prevozile izbeglice preko dana, iako je dogovoreno da taksisti voze danju, a da Železnica organizuje samo jedan voz tokom noći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: