Vulin: Bez Vučića ništa ne bi bilo moguće

Poslednji događaji u Srbiji, uključujući medijske napade na vladu i premijera, predstavljaju pokušaj promene ili slabljenja vlasti, navodi Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

12:25

Default images
Foto: Beta

Cilj je, kaže ministar, da sve njih zamene oni "za koje nikada nismo glasali, koje nismo birali, i oni koji proizvode afere, koje ne moraju da dokazuju".

"Fabrikovanje afera koje možete da puštate u etar i da terate ljude da se stalno pravdaju i objašnjavaju da oni nešto nisu, a da vi ne morate da dokazujete ništa, pa ni to što ste rekli u novinama, stvara atmosferu u društvu u kome su svi nosioci državnih funkcija, a na prvom mestu predsednik Vlade, nedostojni svojih funkcija i treba da budu zamenjeni, da odu", rekao je ministar novinarima.

Ministar je istovremeno istakao da je politička stabilnost jedna od najvažnijih odrednica i karakteristika Srbije u ovom trenutku:

"Za razliku od većine zemalja u okruženju, mi se pokazujemo kao zemlja koja je u stanju da se nosi sa svim izazovima, od ekonomskih, preko spoljno-političkih, sve do migrantske krize".

To, ističe ministar, ne bi bilo moguće "bez političke stabilnosti i bez vodećeg čoveka u Srbiji Aleksandra Vučića koji tu stabilnost predstavlja, simbolizuje i omogućava".

Prema njegovim rečima, kada imate predsednika Vlade koji ima taj nivo podrške vi onda znate zašto je Srbija politički stabilna.

"Znam da će se država odupreti takvim dešanjima i vidim da će postupiti na jedini način kako može a to znači u skladu sa zakonom", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: