Cerar: Dižemo ogradu na granici sa Hrvatskom

Slovenački premijer Miro Cerar doneo je odluku da se na granici sa Hrvatskom podigne ograda koja će usmeravati izbeglice ka prelaznim tačkama.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2015.

14:34

Default images
foto: Beta/AP

On je naveo da će slovenačka vlada u sledećim danima na šengenskoj granici, što znači i na granici sa Hrrvatskom, uvesti tehničke mere zaštite granice.

Prema Cerarovim rečima, granice Slovenije i Hrvatske se neće zatvarati.

Ovakav potez on je opravdao najavama o povećanom prilivu izbeglica koje se kreću balkanskom rutom uz mogućnost da Nemačka i Austrija uvedu restrikcije na njihov prijem.

“Zbog velikog očekivanog priliva izbeglica i migranata iz Grčke koji se kreću balkanskom rutom, zbog zime i ograničenih kapaciteta za smeštaj, slovenačka vlada je pripremila dodatne hitne mere za savladavanje migracijskih tokova“, navodi se u saopštenju Vlade Slovenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: