"Postoji prostor za opozicioni blok"

Opozicija bi trebalo da radi na tome da oformi jedinstven blok u kome bi bile sve proevropske stranke koje su protiv Vučićeve vlade, kaže Dušan Petrović.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2015.

16:57

Default images
Foto: B92

Lider stranke Zajedno za Srbiju je u Kažiprstu B92 rekao da za takav blok postoji prostor i da bi tako nešto trebalo što pre da se desi.

"Što pre to uradimo, pre ćemo imati priliku da izađemo sa jednom alternativnom politikom pred ljude, sa novom energijom i novim licima u politici", rekao je Petrović.

Kako je rekao, tako nešto je "sasvim realno ako se potrudimo".

"Ako se ne trudimo, produžićemo vreme u kome će ovako ogroman broj ljudi ostajati kod kuće kada god su izbori", rekao je Petrović.

On je naveo da je spreman da posreduje u dogovoru između opozicionih partija, ali i da podrži bilo koga drugog ko bi se pokazao kao spreman i sposoban da to radi.

Petrović, čija je stranka u parlament ušla na listi sa SDS, kaže da trenutno opozicionu energiju vidi u delovanju DS.

"Bio bih veoma srećan kada bi sse Boris Tadić, sa kojim sam dugo prijatelj i sa kojim sam vodio mnoge teške političke borbe, uključio punim političkim kapacitetom u delovanje, to bi pomoglo celoj Srbiji", rekao je Petrović.

Kako je naveo, aktuelnoj vlasti nedostaje pravi plan za razvoj zemlje i ona vlada "tobožnjim trudom". Na pitanje o odluci Aleksandra Vučića da ne raspiše vanredne izbore, bar još šest meseci, Petrović kaže:

"Videćemo šta će se događati u narednih šest meseci. U Srbiji uvek pričamo ili o rekonstrukciji ili o izborima, pošto ne možemo da pričamo o ekonomiji. To je jedan od načina na koji Vučić manipuliše javnim mnjenjem", rekao je Petrović.

Kako je rekao, premijera Srbije podržava 50 odsto onih koji glasaju, ali 22 odsto ukupnog stanovništva i tu on vidi prostor za opoziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: