"Vučić da pogleda dokumenta,afera nije izmišljena"

DS pozvala je premijera Aleksandra Vučića da, umesto što sa "podsmehom" govori o "fabrikovanim" aferama, pogleda zvanična dokumenta

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

15:03

Default images
Foto: Tanjug

Portparol DS Aleksandra Jerkov u pisanoj izjavi medijima poziva Vučića da pogleda dokumenta u kojima se, kako kaže, jasno vidi kako državno preduzeće njegovog kuma nalaže pokrajinskoj vladi da ne izda dozvolu za gradnju vetroparka iako su sva nadležna ministarstva dala pozitivno mišljenje, kao i kako državni sekretar u njegovoj vladi govori o tome da država reketira investitora i kako se investitor obraća nizom pisama državnoj firmi njegovog kuma u kojima se žali na njegovo protivzakonito postupanje.

"Jedina razlika izmedju 'istrage' o aferi prisluškivanje i korupciji premijerovog kuma Nikole Petrovića i 'istrage' o helikopterskoj nesreći u kojoj je život izgubilo sedam osoba jeste u tome što Vučić još u javnost nije izašao sa rečima - 'Ne dam Nikolu Petrovića', kako je to svojevremeno učinio rekavši - 'Ne dam Gašića i Lončara'", navela je Jerkov.

Ona je dodala da se iza svake premijerove izjave, iako ih nije eksplicitno izgovorio, vidi da je to njegov stav, a od nadležnih organa Jerkov traži da ovog puta premijerov stav ne bude i njihov zvanični zaključak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: