Berluskoni: Biću ministar mom prijatelju Putinu

Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno je ponudio mesto u ministarstvu ekonomije bivšem premijeru Italije Silviju Berluskoniju.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.07.2015.

16:47

Default images
foto: Beta/AP

Italijanska “La Stampa“ piše da je medijski magnat i nekadašnji predsednik fudbalskog kluba Milan, na pitanje o svojoj budućnosti rekao da će “postati ministar svom prijatelju Putinu“.

“Razmislite o tome, ja sam u Italiji marginalizovan, dok mi Putin kaže da je spreman da mi ponudi rusko državljanstvo i da mi omogući da vodim Ministarstvo ekonomije“, rekao je Berluskoni.

Ipak, mnogi italijanski analitičari su skeptični povodom ovakve izjave kontroverznog političara, a jedan od njih je celu priču nazvao “petominutnom glupošću“.

Ruska “Gazeta“ piše da postoji dobar razlog za nevericu jer ne postoji mesto ministra ekonomije u kabinetu premijera Dmitrija Medvedeva.

Berluskonijeva izjava stiže mesec dana nakon što je ruski predsednik boravio u Italiji, u njegovoj vikendici.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je upitan da prokomentariše ovakve navode Berluskonija kroz smeh rekao da između Putina i Berluskonija postoji dugogodišnje prijateljstvo.

“Oni se redovno čuju, ukoliko je Putin to zaista rekao, to je bilo u metafori i značilo je prijateljsku podršku. To ne treba da bude posmatrano kao zvanična ponuda“, rekao je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: