Ima li policajca u centru Šapca?

Posle molbe 30 vlasnika lokala iz centra Šapca da se njihova imovina zaštiti od krađe, policija im je obećala pozornika. Za godinu, oni ga nikada nisu videli.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2015.

16:27

Default images
Foto: Thinkstock

Kada je pre nekoliko dana na sedamdesetak metara od zgrade policije noću opljačkan kafić, vlasnici lokala posumnjali su da li su uopšte i dobili obećanu zaštitu, jer pozornika nikada nisu videli u ovom delu grada. Iz šabačke policije ne oglašavaju se o ovom pitanju.

Provala i pljačka kao i iz filma. Lopov, ili grupa njih, kako kaže vlasnik šabačkog ATR kafea Milan Perić, presekli su struju i tako onemogućili da kamere zabeleže krađu, a onda su upali unutra i odneli novac i cigarete.

"Po izjavi policijskih inspektora pljačka je odrađena profesionalno, sa rukavicama. Isključene su kamere, profesionalno je obijena brava. Oni smatraju da se radi o nekom profesionalnijem. Ovo je treći put i do sada je najveća šteta oko 120 hiljada dinara", kaže Perić.

Ali ovo nije prvi put, niti usamljen slučaj. Zbog učestalih krađa u centru grada pre godinu i po dana, vlasnici ovih lokala, njih 30 od policije su tražili da im uvede dežurni policajac. Iz policije su im obećali pozornika i to da će dežurati 24 sata.

"Obećano je da će biti, ali mi ga nikad nismo videli", kaže Jelena Matić.

Božidar Katić kaže da je u centru bilo i uništavanja imovine.

"Znam za slučaj da su u policiji rekli kad saznate ko je, podnesite prijavu“, kaže Božidar Katić.

Prepušteni sami sebi, šabački preduzetnci iz centra grada sada razmišljaju da se sami organizju i tako žaštite sopstvenu imovinu.

Sve se događalo nedaleko od zgrade policije. Međutim, oni nisu želeli da kažu dokle je stigla istraga i gde je bio dežurni pozornik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: