"Policajci po zakonu prema državljaninu SAD"

Utvrđeno je da su policijski službenici postupali u skladu sa zakonom prema državljaninu SAD, kaže ministar Stefanović povodom intervencije u blizini Subotice.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2015.

13:54

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović reagovao je povedom intervencije saobraćajne policije u blizini Subotice i video-klipa objavljenog na Jutjubu na kojem je prikazana rasprava između policajaca i državljanina SAD koji je zaustavljen jer je vozio brzinom od 150 kilometara, što je znatno brže od dozvoljene brzine.

"Tokom postupka koji se vidi na video-snimku jasno je da policijski službenici pokušavaju da se sporazumeju sa učiniocem prekršaja i da mu objasne da kaznu može da plati odmah u visini od polovine ukupnog iznosa, u skladu sa zakonom, ili to može učiniti u najbližoj banci ili pošti uz plaćanje dodatne provizije ovih institucija", objasnio je Stefanović, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Stefanović smatra da su policijski službenici saobraćajne policije svoju dužnost vršili profesionalno i da u njihovom postupanju nema znakova korupcije.

On je dodao da će MUP proveriti svaki navod i tvrdnju o korupciji u policiji.

Ministar je apelovao na građane da prijave svaki oblik kršenja zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: