Ruski avioni opet nad Portugalom

Portugalski lovački avioni F16 presreli još dva ruska vojna aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru kod Portugalije, saopštilo Ministarstvo odbrane u Lisabonu.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

20:58

Default images

Pre dva dana su u istom prostoru presretnuta dva ruska bombardera, a danas su četiri lovca poslata u presretanje u okviru operacije NATO, saopštilo je Ministarstvo.

NATO je u sredu uveče saopštio da je otkrio intenzivnu aktivnost ruskog vojnog vazduhoplovstva iznad Evrope.

Najveća akcija je preduzeta posle otkrivanja grupe od osam ruskih aviona iznad Atlantika, i u presretanje su poslati lovački avioni tri zemlje NATO.

Kada stigli norveški avioni, šest ruskih aviona je pobeglo, ali su dva ruska bombardera TU-95 nastavila let, mada u pratnji britanskih i portugalskih lovačkih aviona.

Ambasada Rusije u Lisabonu je u četvrtak saopštila da su ruski avioni poštovali medjunarodno pravo jer su leteli iznad medjunarodnih voda, ne ulazeći u vazdušni prostor neke zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: