DS: PS posredno kritikuje Vučića

DS smatra da je Pokret socijalista saopštenjem da Bojan Pajtić hoće apsolutnu vlast u stvari kritikovao Aleksandra Vučića. PS odgovorio: Raspišite izbore.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

13:30

Default images

DS tvrdi da građani Srbije dobro znaju da u Srbiji samo premijer Srbije"ima apsolutnu vlast", te da su svedoci da niko ne može da proveri šta se i kako dogovara "tajnim i protivzakonitim ugovorima koje on (premijer) i njegova kamarila potpisuju".

Demokrate navode i da pohvaljuju "svaki pokušaj Fan kluba Mire Marković da - makar i preko ledja DS - kritikuju samovlašće i tajne ugovore srpskog autokrate mekog srca".

"U znak podrške, DS će Pokretu socijalista ustupiti prostorije svoje čajne kuhinje za narednu skupštinu tog kluba. Besplatno", zaključuje se u saopštenju.

Pokret socijalista saopštio je juče da nije iznenadjen odbijanjem predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da ostavi svoje stranačke interese po strani i udje u koncentracionu vladu.

Oni tvrde i da Pajtić neće promenu Vlade i izbore, ali da hoće apsolutnu vlast

PS: Razumljiva nervoza - raspišite izbore

Pokret socijalista odbacio je danas kritike Demokratske stranke u vezi koncentracione vlade u Vojvodini i ponovo pozvao demokrate da raspišu pokrajinske izbore kako bi gradjani odlučili kome će ukazati poverenje.

Pokret socijalista, čiji je lider Aleksandr Vulin, smatra i da je predsednik DS Bojan Pajtić "nervozan kao da nije bio na tronedeljnom odmoru" .

Reagujući na stav DS koja smatra da je PS ranijim saopštenjem da Pajtić hoće apsolutnu vlast u stvari kritikovao premijera Aleksandra Vučića koji, tvrde demokrate, "jedini ima apsolutnu vlast u državi", PS navodi da je Pajtićeva nervoza razumljiva.

PS u saopštenju taj stav obrazlože time što se "Razvojnom bankom i Razvojnim fondom sada bavi policija pa se odgovori na pitanja o kradji i pljacki već naziru".

Pokret socijalista, nazivajući Pajtića "fanom kluba Milana Paroskog, preko cije partije je i postao clan DS" navodi i da je Pajtić " i inace veoma osetljiv, kada se pomenu izbori ili promene".

Ta stranka se u saopštenju zahvalila DS "na nudjenju čajne kuhinje u DS", uz napomenu da "nije u redu da nudite ono sto nije vase".

"Neka DS najpre plati dugove koje je napravila za poslovni prostor i dugove za kampanju kojim je ojadila tolike medije, pa kada se razduži i kada po zakonu o restituciji pravim vlasnicima vrati vilu u Krunskoj koju decenijama koristi onda neka nudi sve što preostane, a sumnjamo da će ostati i čajna kuhinja", navodi PS.

Ta stranka, kako se navodi u saopštenju, "poziva DS da raspiše pokrainske izbore i da tako sačuva apsolutnu vlast" poručivši da "gradjani odluče koliko će ko imati vlasti, pitajte ih na izborima...".

DS je u prethodnom saopštenju pohavlio "svaki pokušaj Fan kluba Mire Marković da - makar i preko ledja DS - kritikuju samovlašće i tajne ugovore srpskog autokrate mekog srca".

"U znak podrške, DS će Pokretu socijalista ustupiti prostorije svoje čajne kuhinje za narednu skupštinu tog kluba. Besplatno", zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: