UKR snage granatirale Rusiju?

Rusija je danas saopštila da je oko 40 minobacačkih granata koje su ispalile ukrajinske snage palo u region Rostova, koji se graniči s istočnim delom Ukrajine.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

15:00

Default images

"Oko 40 minobacačkih granata palo je iz Ukrajine... u provinciju Rostov", izjavio je predstavnik Federalne službe bezbednosti za region Rostova Vasilij Malajev, javio je Itar Tas, preneo je Rojters.

U međuvremenu, ruski graničari evakuisani su danas u 13.50 časova po moskovskom vremenu s graničnog prelaza "Kjubiševo" nakon što je nekoliko granata palo na teritoriju Rusije iz pogranične ukrajinske zone, izjavio je portparol Odseka za pograničnu službu juga Rusije Rajan Farkušin.

Prema njegovim rečima, u 14.25 časova po moksovskom vremenu otvorena je intenzivna vatra iz lakog oružja i artiljerije sa susednog graničnog prelaza na ukrajinskoj strani "Marinkova" i pojedine granate su pale na ruski granični prelaz.

Niko od zaposlenih nije povređen, naveo je Farkušin.

Ukrajinska vojska saopštila je danas da su pobunjenici noćas izvodili napade i da su kod jednog graničnog prelaza bili podržani artiljerijskom paljbom iz Rusije.

U sukobima ukrajinskih s proruskim snagama tokom noći u Donjecku jedna osoba je poginula, a dve su povređene, saopštile su danas lokalne vlasti.

Nedavno je granata s ukrajinske strane usmrtila jednog čoveka i ranila dvoje ljudi u ruskoj Rostovskoj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: