Misterija skakavaca iz Belog Polja

Najezda nepoznate vrste skakavaca u selu Belo Polje kod Kuršumlije i dalje traje, a broj tih insekata se nije smanjio.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 26.06.2014.

14:25

Default images

Stručni saradnik za poljoprivredu opštine Kuršumlija Jovica Đinović rekao je danas da stručne ekipe za poljoprivredu i ekologiju opštine Kuršumlija i dalje prate kretanje roja insekata u tom kuršumlijskom selu.

Đinović je kazao da se roj skakavaca i dalje kreće istim pravcem, asfaltnim putem u dužini od nekoliko stotina metara i širini od desetak metara.

"Još nismo primetili da nanose štetu na usevima i mišljenja smo da se ne hrane biljkama. Njihov lanac ishrane nam nije poznat, kao ni to odakle su i kako ovde došli", kazao je on.

Prema njegovim rečima, ta vrsta skakavaca nije do sada viđena na ovim prostorima.

Meštani Belog Polja, u domaćinstvima pored samog puta, i dalje metlama brane da skakavci uđu u njihove kuće. Darinka Koprivica (74) rekla je da suu je ti insekti ujeli i da strahuje zbog njihove najezde.

"Moja kuća je ovde prva na udaru. Ja ih metlom brišem, a oni skaču po rukama i nogama i ujedaju me", rekla je on.

Stručne službe opštine Kuršumlija će i dalje pratiti razvoj situacije u tom selu. Očekuje se i dolazak predsetavnika Zavoda za zaštitu prirode iz Beograda, koji bi trebalo detaljnije da utvrde o kakvim se insektima radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: