"Projekat da se prenese kriza u RS"

Milorad Dodik izjavio komentarišući proteste u BiH da je reč o "projektu koji bi trebalo da eskalaciju događaja iz FBiH transferišše prema Republici Srpskoj".

Izvor: B92

Subota, 08.02.2014.

21:01

Default images

On je rekao da će to biti i jedna od glavnih tema njegovog sutršašnjeg sastanka u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem će učestvovati i predsednik SDS-a Mladen Bosić.

Dodik smatra da poslednja deššavanja u Federaciji BiH potvrđuju da se problemi pokušavaju preneti u Srpsku, ocenjujući da svaka destabilizacija institucija RS direktno utiče na destabilizaciju same Republike.

Dodik je u intervjuu za Srnu, koji prenose banjalučke "Nezavisne novine" na svom sajtu, rekao i da je ponosan na građane RS koji nisu naseli na provokacije i dozvolili da se nemiri iz Federacije BiH prenesu u Srpsku.

On je podsetio da rukovodstva Srpske i Srbije imaju redovnu komunikaciju o svim važnim pitanjima, podsetivši da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, pa je razumljivo da ima interesa i za razvoj situacije u BiH, kao i da u tom kontekstu vidi sutrašnji sastanak.

Napominjući da će se na sastanku sa Vučićem više pričati o situaciji u FBiH nego o RS, Dodik je ocenio da je u Federaciji BiH poslednje četiri godine potpuno izgubljena kontrola vlasti i situacija ni po čemu ne liči na stabilnost koju ima Republika Srpska.

Ocenjujući da bošnjački političari čine sve da se kriza prenese u Republiku Srpsku pa da i tu dođe do masovnih okupljanja i protesta, Dodik je poručio da u Srpskoj svako ima pravo da na demokratski i zakonit način izrazi nezadovoljstvo, ali da se neće tolerisati rušilački pohodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

168 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: