"Pitajte SNS pa uradite drugačije"

"Ako nemate stav o tome čime treba da rezultira sednica GO, pitajte naprednjake za mišljenje i zatim uradite drugačije", rekao je Dragan Šutanovac članovima GO.

Izvor: B92

Sreda, 15.01.2014.

12:09

Default images

"To je bio recept i 2000. godine. Tada je Zoran Đinđić isto učinio i rekao našim delegatima: 'Pitajte komšije iz JUL-a za koga da glasate, pa glasajte suprotno'. Mi smo glasali za Đinđića i preokrenuli točak istorije na našu stranu", podsetio je Šutanovac.

On je, na obeležavanju 24 godine od osnivanja Opštinskog odbora DS u Smederevskoj Palanci, rekao da na sednici Glavnog odbora, koja je zakazana za subotu, 18. januara, očekuje demokratsku raspravu.

Šutanovac je rekao i da nije tajna da je od početka, kada je napravljen dogovor za aktuelno rukovodstvo DS, iznosio kritike, ali je dodao i da "nije tajna da zastupa pre svega interes DS".

On je uveren da oni koji smatraju da će DS oslabiti "greše" i da "postoji dovoljno pameti, energije, vizija i ljudi koji imaju rezultat, iskustvo i znanje koji mogu da ponude rešenja za probleme u kojima se nalazi Srbija".

Prema njegovim rečima, izbori u DS i Glavni odbori te stranke uvek izazivaju veliko interesovanje javnosti, "a uz podršku medija građani danas ni ne znaju da su za 25. januar već zakazani izbori u SNS".

"To znači da i dalje postoji medeni mesec vlasti i medija koji skreću pažnju pre svega na dešavanja u Demokratskoj stranci koja je opoziciona i ne utiče na tokove u Srbiji", rekao je Šutanovac, a saopšteno je iz DS.

Funkcioner DS Oliver Dulić naveo je da su sva dešavanja u DS u okviru demokratskih procesa jer je, kako tvrdi, DS uvek bila otvorena i u njoj nije bilo strano da se menjaju lideri i da se otvoreno govori o problemima.

"Sve što neko ima da kaže, reći će na sednici Glavnog odbora i na drugim telima gde će se odlučivati o budućem pravcu rada Demokratske stranke", rekao je Dulić dodajući da je cilj svih demokrata da stranka postane jača, da se stabilizuje, nađe unutrašnju snagu, sprovede suštinske reforme unutar sebe i društvu i državi ponudi izlaz iz trenutne krize.

Govoreći o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, Dulić je ocenio da će se to odlučiti u "kabinetu jednog čoveka, kao i sve ostalo u zemlji".

Dulić je uveren da će DS na eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima osvojiti "neočekivano dobar rezultat" i da će tada biti prostora da se ponudi nova vizija razvoja Srbije.

Govoreći o sudskom postupku koji se vodi protiv njega, Dulić je rekao da je 2014. godina, treća kalendarska godine u kojoj se priča o različitim procesima protiv članova DS.

"I dalje stojim na stanovištu da su sve to politički, montirani procesi bez dokaza i nadam se da ću brzo dokazati da su sve stvari koje su o meni rečene neistina i da ću potom nastaviti da se bavim politikom sa novom snagom", rekao je Dulić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: