OŠ "Miodrag Matić" dobija minibus

Specijalna osnovna škola za decu obolelu od cerebralne paralize "Miodrag Matić" iz Beograda dobiće adaptirani minibus za prevoz njihovih školaraca.

Izvor: B92

Petak, 13.12.2013.

19:11

Default images

Ministar prosvete Tomislav Jovanović uručio je danas kolektivu beogradske Specijalne osnovne škole za decu obolelu od cerebralne paralize "Miodrag Matić" pismo o primopredaji minibusa namenjenog za prevoz dece i poboljšanje kvaliteta i uslova života.

Vozilo će biti adaptirano za potrebe dece, rekao je Jovanović u razgovoru sa direktorom škole Zoranom Andrejićem.

Autobus je dodeljen iz Projekta "Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou" (DILS) vrednog milion evra, u okviru koga je Minsitarsvo prosvete dobilo 21 autobus.

Deca su povodom dobijanja donacije priredila maskenbal, a školu je posetila i dekan Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju (FASPER) Jasmina Kovačević, sa kojom je ministar prosvete razgovarao o mogućnosti uključivanja ove dece u obrazovni proces.

Škola ima 54 đaka, tri logopeda, defektologe, nastavnike i istraživačka je jedinica i nastavna baza FASPER-a.

Jovanović je najavio da će i ostalim specijalnim školama sledeće nedelje biti podeljena učila i oprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

7 h

Podeli: