Lazarevac: Preletanje ili ne?

Tri mesna odbora DS iz opštine Lazarevac sa ukupno 200 članova prešla su u SNS, tvrdi lokalna GEM televizija. Demokratska stranka odmah odbacila sve navode.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 26.07.2013.

14:30

Default images

Opštinski odbor DS u Lazarevcu negirao je da je u redove naprednjaka iz tog mesta prešlo 200 članova DS istakavši da je to uradilo njih osmoro.

"Istina je da je, umesto 200 članova kako su preneli mediji, u redove SNS prešlo osmoro ljudi", navodi se u saopštenju.

Lazarevački DS navodi i da se tu radi o "već oprobanom receptu SNS širom Srbije da otkazima ili nuđenjem funkcija i radnih mesta, menjaju broj odbornika mimo volje građana u opštinama širom Srbije".

Navodi se i da su "ovi prelasci samo delić jedne šire slike" i da je "jasno da SNS nema kadrove koji bi promenili Srbiju na bolje"

Predsednik Opštinskog odbora naprednjaka u Lazarevcu Dragan Jevtić prethodno je rekao da su tri mesna odbora DS sa oko 200 članova, prešla u SNS.

U OO SNS prešla su tri mesna odbora lazarevačkih demokrata iz Zeoka, Brajkovca i mesne zajednice "Dušan Petrović Šane", rekao je Jevtić na konferenciji za novinare, a prenela lokalna GEM televizija.

Vladajuću koaliciju u Lazarevcu čine SPS, DS i SNS, dok su u opoziciji DSS, Grupe građana "Lazarevac naša kuća" i "Klub ljubitelja Lazarevca" i SRS.

Ta televizija prenela je izjavu predsednika Opštinskog odbora SNS Dragana Jevtića, koji je rekao da su iz DS u redove naprednjaka prešli članovi mesnih odbora iz Zeoka, Brajkovca i lazarevačke mesne zajednice "Dušan Petrović Šane".

U SNS su kazali da očekuju prelaske članova i drugih političkih partija, što u opštinskom odboru DS ocenjuju kao "politički marketing", prenosi GEM televizija.

Skupština opštine Lazarevac ima 61 odbornika, a posle izbora 2012. godine većinu na vlasti čine SPS, DS i SNS sa 34 mandata. U predizbornoj koaliciji sa SPS bila je JS, a sa SNS bili su NS, PUPS.

Predsednik opštine je Dragan Alimpijević (SPS), njegov zamenik Bojan Stević, a predsednik lokalnog parlamenta Dragan Milinković (DS). U opoziciji je 27 odbornika DSS, GG "Lazarevac naša kuća", GG "Klub ljubitelja Lazarevca" i SRS.

Ranije danas, portal 021 objavio je da je Ivan Ferko, nekadašnji visoki funkcioner novosadskih demokrata, napustio je prošle nedelje DS i prešao Jedinstvenu Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: