Crna Gora: Prva gej parada u Budvi

Prva parada LGBT zajednice u Crnoj Gori, biće organizovana naredne sedmice u, po mnogima, najatraktivnijoj turističkoj destinaciji Budvi, pišu Vijesti.

Izvor: Vijesti, Tanjug

Subota, 20.07.2013.

11:58

Default images

Iako se događaj drži u tajnosti, zbog bezbednosti, organizator, nevladina organizacija LGBT Forum Progres, koji vode Zdravko Cimbaljević i Aleksandar Zeković, nekoliko sedmica unazad uz podršku uprave policije i lokalne samouprave, priprema gej performans, koji će biti održan u metropoli turizma.

Upravo je Budva, zbog sezone i, kako piše list, velikog broja pripadnika LGBT zajednice koji letuju u ovome gradu, izabrana za mesto u kome će se pripadnici ove seksualne manjine prvi put u Crnoj Gori javno okupiti.

Zbog bezbednosti učesnika, Vijesti ne žele da otkriju tačan datum i lokaciju održavanja parade.

Pripadnici "duginih boja" su o celom događaju obavestili budvansku filijalu Uprave policije, koja će zajedno sa pripadnicima Posebne i Interventne jedinice toga dana obezbeđivati događaj.

Vijestima je u policiji potvrđeno da im je stigao dopis o svim pojedinostima, satnicom održavanja i lokacijom, kako bi njihovi službenici mogli na vreme da organizuju obezbeđenje ovog događaja.

Iako se priprema u tajnosti, o događaju su dobro upoznati i u Opštini Budva.

Oni su dali punu podršku održavanju te manifetstacije, a shodno dogovoru, kako bi se omogućila maksimalna bezbednost događaja i sprečio dolazak desničarskih i navijačkih grupa, koje bi eventulano mogle ugroziti održavanje manifestacije, organizatorima su garantovali da će “ćutati“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: