Žandarmerija izvela pokaznu vežbu

Pripadnici Žandarmerije izveli su na Adi Ciganliji pokaznu vežbu, povodom dana te jedinice, u okviru koje su simulirali borbu sa otmičarima i spasavanje talaca.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.06.2013.

23:16

Default images

U prisustvu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića i državnog sekretara MUP-a Vanje Vukića, kao i više hiljada građana, svoje veštine i sposobnosti za borbu protiv kriminala i terorizma pokazali su pripadnici te elitne jedinice na Savskom jezeru, a nakon toga održan je koncert benda "Amadeus".

Vežba je počela skokovima padobranaca pripadnika Žandarmerije koji su, kako je objašnjeno u prezentaciji vežbe, u karijeri skočili ukupno više od 3.500 skokova.
Foto: Tanjug
U nastavku vežbe predstavljen je zamišljeni scenario po kojem je jedan od članova benda "Amadeus" otet u Košutnjaku, doveden na Adu Ciganliju i za njega zatražen otkup, zbog čega je odlučeno da bude angažovana Žandarmerija.

U trenutku primopredaje novca "kriminalci" su "upucali" jednog od članova pregovaračkog tima, drugog ranili, a trećeg uzeli za taoca, pa je jedinica Žandarmerije morala da izvrši upad u objekat u koji su se "otmičari" sklonili.
Foto: Tanjug
Nije prošlo ni pet minuta a pripadnici Žandarmerije, prikriveni dimnom zavesom, uletetli su u objekat, razoružali i onesposobili otmičare i uspešno oslobodili taoce.

Kada se dim razišao iz publike, koju su mahom činili roditelji sa decom i pripadnice "lepšeg pola", prolomio se aplauz i uzvici oduševljenja.

Posle zajedničkog pozdrava svih učesnika vežbe, dok su se okupljeni fotografisali za žandarmima, bend "Amadeus" je započeo svoj koncert.
Foto: Tanjug
Veliki broj zainteresovanih građana, ali i novinarske ekipe, nisu međutim mogli da priđu tribinama, zbog velike gužve.

Prethodnih dana obeležavanje Dana Žandarmerije izazvalo je kontroverze i kritike u javnosti u vezi sa snimanjem mužičkog spota benda "Amadeus" i slogana koji se u njemu pojavljuje "Bog i Žandarmerija čuvaju Srbiju".
Foto: Tanjug
Premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić ove nedelje je izjavio da je saglasnost za održavanje pokazne vežbe povodom Dana Žandarmerije na Adi Ciganliji data pre nekoliko meseci i istakao da od toga "ne treba praviti dramu niti ulaziti u sukobe".

Dačić je tada rekao da je vežba namenjena građanstvu i da njoj neće prisustvovati nikakvi politički činioci niti ima bilo kakve veze sa nekom zvaničnom proslavom i obeležavanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: