Cvetković dao ostavku kao poslanik

Poslanik DS i nekadašnji premijer Mirko Cvetković podneo je ostavku na poslaničku funkciju, koju je nadležni skupštinski odbor odmah konstatovao.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.12.2012.

15:08

Default images

Kako je rekao predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić, Cvetković je ostavku podneo u skladu sa zakonom, overenu u sudu i lično predatu na pisarnici.

Pošto je Administrativni odbor potvrdio ostavku, ostaje da je konstatuje Skupština Srbije, nakon čega bi Cvetkovića u poslaničkim klupama trebalo da zameni Srđan Milivojević iz Kruševca, koji je i u prethodnom mandatu bio poslanik DS.

Dragan Đilas je 25. novembra na vanrednoj izbornoj skupštini DS, na kojoj je izabran za predsednika stranke, rekao da "svi ministri koji su sedeli u vladi koja nije dobila od građana prelaznu ocenu treba da razmisle da li i dalje treba da sede u parlamentu i predstavljaju DS, i to bez obzira na to što su neki od njih dobro radili svoj posao".

Do sada su ostavke podneli Snežana Malović i Oliver Dulić.

Inače, bivši premijer Cvetković je odlazak iz skupštinske sale najavio još u julu, kada je predao dužnost Ivici Dačiću.

"Ostaću na mestu poslanika još nekoliko meseci, a od januara iduće godine idem u privatni biznis", rekao je tada Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: