Ružić: Odbornici će biti isključeni

Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić rekao je da će opštinski odbor SPS u Aleksandrovcu biti raspušten, a odbornici isključeni iz stranke.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

15:42

Default images

Oni su doneli samoinicijativne odluke, koje nisu u skladu sa krovnim sporazumom koalicionih partnera SPS, SNS i URS, niti u skladu sa odlukom Predsedništva SPS od subote.

Član predsedništva SNS i koordinator te stranke za Rasinski okrug Bratislav Gašić izjavio je da od vrha SPS očekuje da kazni svoje odbornike u Aleksandrovcu, koji su napustili dosadašnju vladajuću većinu i formirali novu sa lokalnim "Pokretom za Župu".

Dogovor između rukovodstva SPS i SNS je jasan, a to je da na svim nivoima imamo jednaku koaliciju, poručio je Gašić u izjavi novinarima.

Gašić smatra da sinoć održana skupština u Aleksandrovcu predstavlja "sraman događaj" za SPS, jer su njihovi odbornici odbili poslušnost i prekršili dogovor između ove dve partije na svim nivoima.

"Tražimo od najvišeg rukovodstva SPS da se izjasne i iz partije isključe odbornike kao što smo i mi činili sa našim članovima koji nisu želeli da poštuju odluke stranačkih organa", rekao je Gašić.

Komentarišući poziv socijalista da i naprednjaci budu deo nove vladajuće većine, Gašić je rekao da "SNS ne želi da bude čuvar plaže u zimskom periodu", objasnivši da naprednjacima nije ponuđena nijedna izvršna funkcija.

Odbornici SPS u lokalnom parlamentu Aleksandrovca, kojih ima šest, napustili su na jučerašnjoj sednici većinu koju su činili sa SNS (četiri odbornika), DS (sedam), URS (jedan) i GG "Za bogatu Župu" (12) i novu formirali sa lokalnim "Pokretom za Župu".

Na sednici, kojoj su prisustvovali samo odbornici nove većine, za predsednika opštine izabran je Jugoslav Stajkovac (Pokret za Župu), koji se već u dva mandata nalazio na čelu opštine, dok je za predsednika skupštine izabran Života Cvetković (SPS).

Nova vladajuća većina ima podršku 31 odbornika, a lokalni parlament u Aleksandrovcu ukupno ima 59 odbornika.

Gašić je dodao i da je odbornička grupa "Za bogatu Župu" juče prešla u SNS, koja će sada imati 17 umesto dosadašnja četiri odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: