"Prvi raskid" SNS i SPS na lokalu

Posle samo dva i po meseca saradnje, raspala se lokalna koalicija SPS-a i SNS-a u Aleksandrovcu. Kompletnu vlast u tom gradu sada drže socijalisti.

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

11:30

Default images

Za raspad koalicije niko ne prihvata odgovornost - već je prebacuju na onog drugog. SNS je izgubila mesto predsednika opštine, a na vanrednoj sednici na kojoj je bila neviđena gužva, izabrani su novi funkcioneri - svi iz SPS-a.

Meštana je bilo mnogo više nego odbornika, od ukupno 59, sednici je prisustvovalo 32 i to odbornici grupe građana "Pokret za Župu" koji su se ujedinili sa socijalistima i zajedno formirali lokalnu vlast.

Doskorašnja vlast koju su uz socijaliste činili SNS, grupa građan "Za bolju Župu", DS kao i odbornici URS-a, njihovi odbornici nisu došli na sednicu.

Svoju smenu u kancelariji iznad skupštinske sale čekao je Zoran Bojović, iz SNS dosadašnji predsednik skupštine. On optužuje SPS za nekorektno ponašanje i kaže da su "socijalisti izvršili direktan atak na SNS i URS".

U SPS-u, međutim, kažu da je njima najteže i da im nije poznato zašto su odbornici SNS-a napustili skupštinu.

Za prvog čoveka opštine ponovo je izabran Jugoslav Stajkovac, koji je bio predsednik u dva mandata. Od 59 odbornika, koliko ima skupština opštine Aleksandrovac, vladajuću većinu koja je bila formirana 15. juna činili su odbornici SNS (4), SPS (6), DS (7), URS (1) i GG “Za bogatu Župu” (12), dok su u opoziciji “Pokret za Župu” (26) i tri odbornika URS-a.

Sada su na vlasti ujedinjeni socijalisti i "Pokret za župu" koji zajedno imaju većinu od 32 odbornika.

Zašto su se posvađali naprednjaci i socijalisti za sada nije jasno, meštani koji su u velikom broju došli na sednicu rekli su nam da ih ne zanima ko je koga napustio već samo to ko će biti novi predsednik njihove opštine jer im je najvažnija efikasnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: