Radio Vatikan "prozvao" Milanovića

Radio Vatikan reagovao je na izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da Hrvatska iz recesije "neće izaći po Duhu Svetom, nego radom i inteligencijom".

Izvor: B92

Subota, 01.09.2012.

21:11

Default images

"Dok god se ljudi, i oni koji vladaju i oni koji ne vladaju, ne usklade s Duhom Svetim, ostaće u recesiji", poručili su iz Radio Vatikana u emisiji pod nazivom "Religiozni pojmovnik vladajućih", prenose hrvatski mediji.

Radio Vatikan prenosi primere Milanovićevih izjava kako se "Bog umešao u poljoprivredu ne dajući kišu" i da "iz recesijskog problematičnog stanja nećemo izaći po Duhu Svetomu".

Tu se premijer grdno vara jer "vernici zdušno mole za dar Duha Svetog političarima i onima koji upravljaju, da se upravo daju inspirisati onim istim Duhom kojim Bog diše, a to je Dah ljubavi".

Dajući se voditi tom ljubavlju, oni nalaze prava rešenja za opšte dobro svih, ističe Radio Vatikan i poručuje da se treba lično, ne samo za svoje dobre plate, izboriti i da mnogi pojedinci ostvare pravo na rad i zasluženu platu da bi tako i familije mogle dostojanstveno da žive, a ne tek preživljavaju.

"Ako neko već nazire svoj odlazak, možda to i govori po nadahnuću onog istog Duha u koga ni ne veruje, ali priznaje da ne deluje uskladjen s tim Duhom. Dok se god ljudi, i oni koji vladaju i oni koji ne vladaju, ne usklade s Duhom Svetim, ostaće u recesiji", zaključuje Radio Vatikan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: