Javnost osuđuje bahatost boksera

Javnost, ali i nekadašnji sportisti u borilačkim veštinama osudili su boksera Nikolu Stavnovića zbog brutalnog prebijanja radnika Vodovoda Dragojla Jovanovića.

Izvor: B92

Petak, 17.08.2012.

16:41

Default images

Iako sud tek treba da utvrdi ko je izazvao sukob, sportska javnost smatra da je bokser svoju veštinu zloupotrebio na ulici.

58-godišnji Dragojlo Jovanović tvrdi da je napadnut i da ni na koji način nije izazvao tuču. Sve se, kako kaže, događalo u kabini bagera iz koje nikako nije mogao da pobegne.

Jovanović navodi i da za vreme tuče nije bilo nikog od njegovih kolega u blizini, iako su u trenutku početka rasprave bili u blizini. Međutim, Nikola Stevanović u izjavi štampanim medijima negira da je on napao radnika Vodovoda. Tvrdi da se samo branio:

Nisam nikakav siledžija, koji tuče bespomoćne starce po ulici! Nije istina da sam napao bageristu iz čista mira! Udario sam ga u samoodbrani, jer me je on prethodno napao francuskim ključem i povredio me!

U klubu u kom Stevanović trenira nije bilo moguće dobiti komentar događaja. Međutim,u Vodovodu i kanalizaciji, čiji je Jovanović radnik, su spremni na to. Kažu da još nisu dobili izveštaj policije.

U policiji nam je potvrđeno da je protiv Stevanovića pokrenut krivični postupak. Štampa saznaje da se u izveštaju MUP-a navodi da je Jovanović nasrnuo na boksera, koji ga je potom pretukao. Prema istom izvoru, Stevanoviću to neće biti prvi krivični postupak i ranije je za neka dela osuđivan. Uz osudu javnosti i njegovih kolega, koje smatraju da je upotrebio prekomernu silu, mladom bokseru preti i zatvorska kazna. On bi, ako sud utvrdi da je kriv, mogao da provede iza rešetaka i do tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: