Pijte vodu, ne zalivajte bašte

Beogradski vodovod apelovao je danas na građane, posebno u prigradskim naseljima, da namenski, a ne za zalivanje bašta i njiva, koriste vodu za piće.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2012.

19:55

Default images

Iz tog preduzeća apeluju na potrošače da optimalno i namenski koriste vodu za piće, "kako se ne bi ugrozilo funkcionisanje vodovodnog sistema i snabdevanje vodom prioritetnih potrošača - bolnica, domova zdravlja i ustanova koje rade s decom".

U prigradskim naseljima i na krajevima vodovodnog sistema povećana je potrošnja vode zbog obilnog zalivanja poljoprivrednih i zelenih povššina, stvaranja rezervi vode u večernjim satima i punjenja individualnih rezervoara, dodaje se u saopstenju.

Snabdevanje grada vodom je stabilno, što se obezbeđuje adekvatnim i kontinuiranim radom svih proizvodnih pogona gradskog vodovoda, kao i optimalnim crpljenjem izvorišta, saopstilo je to preduzeće.

Beogradski vodovod podseća i da je postavio cisterne s vodom u centru kako bi građani lakše podneli vrućine na gradskim ulicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: