155 000 dolara od SAD za VMA

Ministarstvo odbrane SAD doniraće VMA opremu za borbu protiv pandemije vrednu 155.000 dolara, saopštila je američka ambasada u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 05.11.2010.

19:19

Default images

Protokol o donaciji potpisali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo Jovan Maksić i šef Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane potpukovnik Rajan Fejrveder.

Ova donacija, koja je još jedan vid pomoći američkog Ministarstva odbrane VMA, sastoji se od lične zaštitne opreme koja je posebno prilagođena za borbu protiv i kontrolu pandemije, navodi se u saopštenju.

Sam komplet je potpun biološki sistem za reagovanje u vanrednim situacijama, a sastoji se od zaštitnog odela za celo telo, cipela, rukavica, respiratora, naočara otpornih na hemijske supstance i vreća za biološki otpad.

Zaštitna oprema namenjena je za borbu protiv pandemije i biće raspoređena širom Srbije u skladu sa Planom za reagovanje u slučaju izbijanja pandemijske influence.

"Ovo partnerstvo će znatno povećati sposobnost oružanih snaga Srbije u suočavanju sa biološkim vanrednim situacijama i ojačaće njihovu sposobnost da učestvuju, ili pružaju pomoć, u regionalnim prirodnim katastrofama", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: