SNS prikupio 900.000 potpisa

Naprednjaci su do sada prikupili 900.000 potpisa građana koji podržavaju zahtev SNS-a za raspisivanje vanrednih parlamentaranih izbora.

Izvor: B92

Nedelja, 28.02.2010.

17:44

Default images

Funkcioner SNS-a Nikola Selaković najavio je da će naprednjaci narednih dana odlučiti kome će predati prvi milion potpisa građana, koji se zalažu za raspisivanje vanrednih parlamnetarnih izbora i podsetio da će prikupljanje potpisa biti nastavljeno.

Osvrnuvši se na izjave funkcionera vladajuće koalicije koji akciju SNS-a nazivaju legitimnom, ali ukazuju da ona neće dovesti ni do kakvih efekata, on kaže da one ne govore u prilog stabilnosti Vlade Srbije.

"Takve izjave ne govore o stabilnosti Vlade Srbije i u prilog tome da će ona izdržati pun mandat, već da je, između ostalih, Slavici Đukić-Dejanović, Božidaru Đeliću i Mirku Cvetkoviću stalo isključivo do vlasti, a ne do mišljenja građana Srbije", naveo je Selaković.

Prema njegovim rečima, milion građana Srbije koji su svojim imenom, prezimenom i brojem lične karte stali iza inicijative SNS-a za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i koji se izričito protive politici aktuelnog režima.

"Srpska napredna stranke će 24. aprila održati stranačku Skupštinu i time će pokazati da je najveća stranka u Srbiji i jedina koja ima potencijal i kapacitet da donese preko potrebne demokratske promene", rekao je funkcioner SNS Marko Đurić.

Izbornoj skupštini će, kazao je on, prisustvovati i predstavnici zemalja regiona i šire, što "samo pokazuje koliki je ugled za kratko vreme SNS stekla u međunarodnoj zajednici".

"Imamo potvrđeno prisustvo političkih stranaka iz Grčke, Bugarske, Rumunije i Mađarske, a izvesno je i da će predstavnici svih svetskih sila biti zastupljeni na tom skupu", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: