Razgovori o reformi javnog sektora

Kako B92 saznaje, premijer Srbije Mirko Cvetković održava niz odvojenih konsultacija sa ministrima o smanjenju broja činovnika u državnoj adminstraciji.

Izvor: B92

Nedelja, 27.09.2009.

16:03

Default images

Prema našim saznanjima, Vlada bi na sednici u četvrtak trebalo da usvoji tri zakona kojim će biti omogućeno smanjenje broja zaposlenih. To su zakoni o potrebnom broju činovnika na lokalnom i republičkom nivou kao i izmene zakona o državnim službenicima.

Dogovoreno je da broj zaposlenih u administraciji bude smanjen sa 31 na 28 hiljada, a u lokalnoj samoupravi od naredne godine trebalo bi da bude 10 hiljada zaposlenih manje.

Kako je ranije najavljeno reformom u pravosuđu, broj zaposlenih biće smanjen za dve hiljade, a odluka o broju zaposlenih u zdravstvu, obrazovanju i sistemu odbrane biće doneta posle anliza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: