Petrović: Neće biti izbora

Potpredsednik DS Dušan Petrović ocenio je da neće doći do skorog raspisivanja parlamentarnih izbora.

Izvor: Beta, Blic

Nedelja, 10.05.2009.

12:08

Default images

Petrović je u intrevju za „Blic“ rekao da Demokratska stranke neće donositi nerazumne odluke koje bi zemlju uvele u izborni proces.

"Demokratska stranka čvrsto stoji na stanovištu da je sada potrebno svu energiju usmeriti na stvaranje prilike građanima Srbije i našoj privredi da ekonomsku krizu što bezbolnije prebrode", istakao je Petrović.

On je ocenio da je politička stabilnost velika prednost Srbije i da bi bilo neodgovorno rušiti tu prednost.

"Do izbora može da dovede samo odluka nekog od učesnika u parlamentarnoj većini da napusti borbu za političke ciljeve na čijim temeljima je formirana ova Vlada Srbije", rekao je on.

Petrović je ocenio da je predsednik Srbije Boris Tadić idejom o smanjenju broja poslanika i novoj teritorijalnoj organizaciji otvorio javnu debatu o suštinskim promenama političkog sistema.

"Važno je reći da nije započela formalna procedura za promenu Ustava Srbije. Reč je se o otvaranju javne debate. Ne nalazimo se blizu donošenja bilo kakve odluke o tim pitanjima u parlamentu", dodao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: