Nagrada za sajt B92

Sajt B92, najposećeniji portal u Srbiji i okruženju, treći put je dobio nagradu "IT globus" časopisa Mikro za najbolji veb-portal u 2008. godini.

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2008.

00:37

Default images

Nagradu dodeljuje renomirani časopis "Mikro PC vorld", a ovo je treći put da je sajt B92 dobio prestižnu titulu najboljeg. Nagradu je primio predsednik Upravnog odbora B92 Veran Matić. Nagrade IT globus dodeljuju se šesti put, a ove godine uručeno je 26 nagrada u oblasti sektora informacionih tehnologija (IT).

Između ostalih dodeljene su i nagrade Crni i Zlatni globus. Crni globus dodeljuje se za najveći IT propust, a ove godine to je rast cena IT opreme i usluga u Srbiji, dok je Zlatni globus dodeljen MUP-u Srbije zbog najvećeg doprinosa IT - uvođenja digitalnih dokumenata.

Veb-portal B92 je osvojio nagradu za najbolji portal u 2008. i nastavlja da bude lider na tom polju u regionu.

"B92 je razvijao sajt kao potpuno poseban medij i to je naša prednost u odnosu na sve druge medije koji imaju novinarske sajtove i potpuno je normalno da smo poslednjih 12-13 godina, koliko sam sajt postoji i koliko se razvija, ubedljivo na prvom mestu po broju posetilaca i po broju otvorenih strana", rekao je Matić.

"Naravno, kredibilitet cele kuće građen je i preko samog sajta i on zaista igra izuzetno veliku ulogu. Zbog toga mislim da je ova nagrada i više nego zaslužena", kaže Matić.

"Po drugi put veb-portal B92 dobija ovu nagradu. Već u trenutku kada je trebalo da bude proglašen dobitnik nagrade, većina prisutnih u sali je pretpostavila o kome se radi jer je to sajt sa najvećim brojem informacija u Srbiji", kaže glavni i odgovorni urednik časopisa "Mikro pi si vorld" Aleksandar Spasić.

Veran Matić je obavestio prisutne da B92 organizuje već tradicionalnu humanitarnu akciju u vidu poklona za najugroženije na Kosovu tokom novogodišnjih praznika.

On ih je obavestio da su školama potrebni prenosni računari i urećaji koji omogućavaju da kompjuteri rade uprkos redovnim dnevnim restrikcijama struje. Komtrejd, CT kompjuters i Intel odlučili su da odmah uzmu učešće u toj akciji i poklonili su 10 prenosivih računara.

Ove godine prvi put je ustanovljena nagrada i za nabolji IT proizvod, koja se dodeljuje na osnovu glasova potrošača. Titulu je poneo Intel sa procesorima core 2 duo. Za ovu titulu glasalo se i putem sajta B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: