Maraton dojenja u Peruu

Nekoliko stotina majki se okupilo sa svojim bebama u Limi, prestonici Perua, na maratonu u dojenju.

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2008.

16:34

Default images

Nagrada je bila zlatna medalja svetske asocijacije za dojenje. Jednominutni maraton, organizovan u okviru nedelje dojenja u Peruu, promovisao je praksu dojenja u toj zemlji Latinske Amerike. Nakon završetka maratona organizovana je i simbolična ceremonija dodele nagrada za najgladnije bebe.

Jedna od ponosnih majki, beba pobednika, rekla je da je veoma srećna i da se nada da će moći da doji sina do njegove druge godine.

Iz Ministarstva zdravlja, koje je i pokrovitelj te akcije, naglašavaju da je manifestacija odlična, jer skreće pažnju na važnost dojenja, za koje se pokazalo da ima bitan uticaj na psihički i emotivni razvoj deteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: