Dan oslobođenja Beograda

Predsednik Srbije Boris Tadić položio je danas venac na spomenik oslobodiocima Beograda i upisao se u spomen knjigu.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2007.

10:52

Default images

Tadić je, kako je saopštila pres služba predsednika, upisao: "Za Srbiju koja se uvek borila i boriće se protiv fašizma. Slava palim herojima".

Danas se navršava 63 godine od dana kada su jedinice Narodnooslobodilačke armije pod rukovodstvom generala Peka Dapčevića i Crvene armije, ušle u Beograd i oslobodile ga posle žestokih sedmodnevnih borbi za nemačkim snagama.

Delegacija društva za istinu o Narodno-oslobodilačkoj borbi i Jugoslaviji položila je danas, povodom 63. godišnice oslobodjanja Beograda, cveće na groblje oslobodilaca Beograda, i u Kuću cveća na grob maršala Tita.

Cveće je položeno i na grob komandanta jedinica Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije u operaciji oslobadjanja Beograda od fašističkih i kvislinških jedinica Peke Dapčevća i na grob Mijalka Todorovića, političkog komesara tih jedinica, saopštila je ta organizacija.

Društvo za istinu o NOB-u i Jugoslaviji pozdravlo je inicijatvu predsednika opštine Novi Beograd Željka Ožegovića za promenu naziva beogradske ulice Proleterske solidarnosti u Ulicu antifašstičke borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: