Vučić i Tanin uoči sednice SB UN o dijalogu

Specijalni predstavnik generalnog sekretara i šef Unmika Zahir Tanin razgovarao je danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

14:34

Vučić i Tanin uoči sednice SB UN o dijalogu
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Oni su razgovarali o važnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine, sveobuhvatnom sporazumu i intenziviranju procesa očuvanja i unapređenja regionalnog mira i stabilnosti.

Kako je objavljeno na sajtu Ujedinjenih nacija, Vučić i Tanin su razgovarali uoči sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će se raspravljati o izveštaju generalnog sekretara Antonija Gutereša o radu Unmika, što je deo redovnih konsultacija uoči sednice.

"Tanin i predsednik Vučić razmenili su stavove o pitanjima povezanim sa normalizacijom odnosa Beograda i Prištine, pri čemu je Tanin ponovio posvećenost UN u podršci dijalogu uz pomoć EU", piše u saopštenju objavljenom na sajtu UN.

Dan ranije Tanin je razgovarao sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem o dijalogu i normalizaciji odnosa.

Takođe, njih dvojica razgovarali su i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa i načinima podrške vladinoj agendi za jačanje vladavine zakona, borbu protiv korupcije i poboljšanju odnosa među zajednicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: