ANSA: "Stop" Italije za Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo

Kako prenosi ANSA, Italija je blokirala Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo, posle zabrane dolaska građana 13 zemalja, među kojima su BiH i Severna Makedonija.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2020.

12:18

ANSA:
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

"Potpisao sam novi pravilnik kojim se Srbija, Crna Gora i Kosovo dodaju na listu rizičnih zemalja", objavio je ministar zdravlja Roberto Speranza.

"Oni koji su bili poslednjih 14 dana na ovim teritorijama", rekao je Speranza, "imaju zabranu ulaska i tranzita kroz Italiju."

Dodao je o da je "epidemija u najtežoj fazi u celom svetu. Potreban nam je maksimalan oprez da bismo odbranili napredak koji smo postigli do sada" .

Naredba koju je danas potpisao ministar zdravlja Roberto Speranza predviđa blokadu avionskih letova, vozova i svih drugih prevoznih sredstava za vezu prema i iz Srbije, Crne Gore i Kosova.

Trenutno se zaustavljanje od strane Italije odnosi na: Jermeniju, Bahrein, Bangladeš, Brazil, Bosnu i Hercegovinu, Čile, Kuvajt, Severnu Makedoniju, Moldaviju, Oman, Panamu, Peru, Dominikansku Republiku, Srbiju, Crnu Goru i tzv. Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: