Predstavljanje privrede u Nemačkoj

Više od dve stotine nemačkih privrednika došlo je u Frankfurt na predstavljanje srpske privrede.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2005.

17:11

Default images

Njih je okupila franfurtska Komercbanka, preko koje se odvija najveći deo platnog prometa između Nemačke i Srbije: "Vidimo da se interesovanje za ulaganje u Srbiju polako povećava, nije u pitanju euforija, ali sve više nemačkih privrednika se raspituje koji su uslovi za započinjanje posla u Srbiji", kaže Martin Blesing, iz Komercbanke AG, Frankfurt.

Na predstavljanju privrede Srbije, bio je prisutan i ministar finansija Mlađan Dinkić. Nemci su od ministra Dinkića, pre svega, hteli da čuju, koliki su porezi u Srbiji i kakve olakšice Vlada nudi stranim ulagačima. Najviše su se obradovali kada su čuli da Srbija, od svih evropskih zemalja, ima ubedljivo najnižu stopu za oporezivanje dobiti preduzeća, samo 10 odsto godišnje: "Čini mi se da konačno dobre vesti stižu iz Srbije, politička stabilnost je znatno bolja nego što je ranije bila. Tome je doprinela odluka EU da nam da pozitivnu ocenu studije o izvodljivosti. To se već sada ovde vidi i oseća", kaže Mlađan Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: