"Kako čovek uništava Zemlju"

Jedno naučno istraživanje upozorava na trajne štete nanete planeti Zemlji.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2005.

11:22

Default images

Istraživanjem o uticaju koji ljudske delatnosti imaju na prirodno okruženje došlo se do zaključka da šteta koja je već načinjena preti da trajno onesposobi Zemlju za boravak i život budućih generacija. Istraživanje je radilo 1.300 ljudi u 95 zemalja sveta, a započeto je pre četiri godine na zahtev generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Kofija Anana.

U zaključcima istraživanja se, između ostalog, tvrdi da su čovekove aktivnosti nepovratno oštetile prirodne resurse kao što su vazduh, voda i hrana. Istraživači tvrde i da je još moguće Zemlju zaštititi i u isto vreme poboljšavati životni standard širom sveta, ali samo u slučaju radikalne promene čovekovog odnosa prema prirodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: