"Ja se lično zalažem za vraćanje vojnog roka"

Predsednik DSS i član Predsedništva Pokreta metla 2020 Miloš Jovanović izjavio da se zalaže za to da se otvori društvena rasprava o vraćanju vojnog roka.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.12.2019.

12:16

Ilustracija: EPA/PHILIPP GUELLAND

Gostujući na Hepi televiziji Jovanović je rekao da se lično zalaže za vraćanje vojnog roka, ali i za to da se država naoruža, ocenivši da je dobro što nabavljamo nove sisteme. "Naravno, sve to sa idejom da nikada ne bude rata i borbe, ali to ne zavisi od nas", rekao je Jovanović.

On je rekao i da je ideja da će u svetu uvek biti večni mir ideja za decu i da moramo imati odbranu kao država kako bismo bili sigurni i mirni.

Rekao je i da se po reagovanjima u regioni na Nobelovu nagradu Peteru Handkeu vidi da nam komšije "nisu naklonjene", zbog čega smatra opravdanim vraćanje obaveznog vojnog roka i dalje naoružavanje zemlje.

Jovanović je, inače, vojni rok služio u elitnoj 63. padobranskoj brigadi Vojske Srbije u Nišu, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: