Od danas su na ulicama Beograda i kineski policajci FOTO VIDEO

U Beograda su danas počele zajedničke patrole kineskih i srpskih policajaca koji između ostalog treba da olakšaju boravak u Srbiji kineskim turistima.

Izvor: B92

Sreda, 18.09.2019.

10:47

Od danas su na ulicama Beograda i kineski policajci FOTO VIDEO
Foto: MUP Srbije

Zajedničke patrole biće u Knez Mihailovoj ulici, na Trgu republike, u Bloku 70 i na aerodromu "Nikola Tesla".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je novinarima u Knez Mihailovoj ulici, gde je predstavljena prva zajednička patrola, da je prepoznata neophodnost zajedničkog rada kako bi se olakšao boravak kineskih turista kojih je u Srbiji sve više.

Kako je rekao, Kinezi su najbrojniji turisti u Srbiji, a u 2019. godini očekuje se čak 40 odsto turista iz Kine više nego prethodne godine.

On je najavio da će zajedničke patrole kineskih i srpskih policajaca biti i u Novom Sadu i Smederevu.

"Time ćemo pokazati koliko nam je bezbednost važna", rekao je Stefanović.

Kineska ambasadorka Čen Bo rekla je da se saradnja dve zemlje brzo razvija i da je zbog sve više kineskih građana koji posećuju Srbiju bitno da se formiraju zajedničke patrole.

"Od stupanja bezviznog režima na snagu broj kineskih turista u Srbiji je naglo porastao, a građanske patrole će koristiti tim turistima da se osećaju sigurnije u Srbiji", rekla je Čen Bo.

Kako je istakla, kineski policajci neće biti samo čuvari reda, već i ambasadori Kine u Srbiji.

"Beograd je otvorena međunarodna metropola, a verujem da će kineski policajci lako da se uklope u nju", rekla je Čen Bo.

Ona je izrazila nadu da će i srpski policajci u budućnosti moći da učestvuju u takvim akcijama u Kini.
Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije
Foto: MUP Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: