Eksplozija u gradskom autobusu na Dedinju, šestoro povređeno FOTO/VIDEO

Šest osoba povređeno je u eksploziji kompresora u gradskom autobusu u Ulici neznanog junaka na Dedinju.

Izvor: RTS, Tanjug

Utorak, 30.07.2019.

11:25

Eksplozija u gradskom autobusu na Dedinju, šestoro povređeno FOTO/VIDEO
Tanjug/Edib Tahiroviæ

Eksplozija boce za kompresovanje vazduha u autobusu na liniji 78 dogodila se oko 11 sati, a od siline eksplozije puklo je bočno staklo na zadnjem delu vozila.

Pet putnika iz autobusa na liniji 78 u kojem se dogodila eksplozija lakše je povređeno, a jedna putnica ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena, rekao je zamenik direktora Urgentnog centra Dušan Jovanović.

On je novinarima rekao da je u Urgentni centar primljeno šest pacijenata, uglavnom s lakšim telesnim povredama, ali će jedna putnica zbog težih povreda glave biti zadržana na ispitivanjima.

"Dijagnostika je još u toku. Uglavnom se radi o lakšim telesnim povredama koje ne zahtevaju bolničko lečenje", rekao je Jovanović novinarima u Urgentnom centru.

Neki beogradski mediji objavili su da je među povređenima i jedna beba.

Povređene putnike u Urgentnom centru obišli su pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, koji je novinarima rekao da je autobus privatnog prevoznika u kojem se dogodila eksplozija star četiri godine i da je prošao tehnički pregled.

On je naveo da će sva vozila tog privatnog prevoznika biti upućena na vanredni tehnički pregled i da će grad raditi na tome da sistem javnog prevoza bude što bezbedniji.

"Jedna od najvažnijih komponenti javnog prevoza jeste bezbednost, pored redovnosti i udobnosti", rekao je Vasiljević.

On je pojasnio da je u 10.56 u autobusu na liniji 78 došlo do eksplozije boce za komprimovani vazduh, koja je fabrički ugradjena u krov vozila.

Kako je rekao, oko 11.15 vozač je uključio alarm, a pet minuta kasnije Sekretarijat je dobio informaciju o nezgodi.
Tanjug/Edib Tahiroviæ
Tanjug/Edib Tahiroviæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: