Nezapamćena bura u Dalmaciji FOTO/VIDEO

U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat. Nevreme u ostatku regiona.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2019.

08:23

Nezapamćena bura u Dalmaciji FOTO/VIDEO
screenshot

Bura u Dalmaciji je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu. I u ostatku regiona nevreme.

U pojedinim delovima Splita granje i drveće pada na puteve, par stabala je u Trogiru pao na automobile, a jak vetar oborio je saobraćajne znake, prenosi "Dalmacija danas".

Udari vetra od čak 176 km na sat obarali su stabla, saobraćajne znakove i dalekovode, u prekidu su trajektne linije, potopljeno je nekoliko jahti, a zatvorene su i pojedine deonice auto-puteva.

U Splitu je izmerena temperatura od -1 stepena, dok je, kako se navodi, subjektivni osećaj -11 stepeni, prenosi sajt i dodaje da je na Dinari izmereno -17.

Zbog jake bure, u prekidu su trajektne i katamaranske linije ka ostrvima, a zabeleženo je i par potopljenih jahti u Trogiru.

Zbog orkanske bure koja duva na jadranskom primorju tunel Sveti Rok i most Franjo Tuđman kod Dubrovnika zatvoreni su za saobraćaj.

Zatvoren je i autoput Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i državni put Maslenica - Zaton Obrovački, dok je za teretna vozila zatvoren put Solin - Klis, prenosi Dalmatinski portal.

Za teretna vozila zatvorena je i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, kao i Paški most. U toku noći u Hercegovini je počeo da duva jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju, a jedna osoba je povređena.

Vetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomi stabla u Mostaru, prenosi sarajevski Klix. Jedna osoba u Mostaru je zadobila lakše telesne povrede pošto je stablo palo na putničko vozila, a povređeni je hospitalizovan na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici.

Oštećeno je nekoliko automobila, a na pojedinim objektima došlo je do obrušavanja fasada.

Jak olujni vetar koji je tokom noći duvao u Trebinju, devastirao je Gradski park, a veliku štetu pretrpeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

U Gradskom parku vetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvetu, zelenu površinu i staze, a na bazenu, čija je gradnja u toku, vetar je odneo tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u reku Trebišnjicu, prenosi N1 BiH i dodaje da su ostaci krovne konstrukcije razneseni dva kilometra rekom.
Jak olujni vetar oborio je danas u Baru veliku skelu postavljenu radi renoviranja hotela u Bulevaru dinastije Petrović.

Tom prilikom niko nije povređena, prenosi sajt Jedro.bar. Kako se navodi, u Baru je veoma hladno, a meteorolozi su izdali uopozorenje na jak vetar na celom crnogorskom primorju.

RHMZ je izdao upozorenje za područje Srbije na sneg i jak mraz.

Kako se navodi, danas u većem delu Srbije ledeni dan. U Vojvodini in a planinama duvaće jak severoistočni vetar, koji će od sredine dana slabiti.

U nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije mestično stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Na planinama mećava. Posle podne prestanak padavina.

I sutra umeren i jak jutarnji mraz sa temperaturom ponegde ispod -10 stepeni Celzijusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: