"Crni petak za Makedoniju"

Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski ocenio je da će izglasavanje inicijative za ustavne promene promeniti lice Makedonije.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2018.

08:10

On je istakao da je time biti promenjena i njena istorija i lična dokumenta građana.

Na konferenciji za novinare održanoj tačno u ponoć u sedištu te stranke, Mickoski je rekao da je inicijativa za promenu Ustava sinoć izglasana pod pritiskom i na sramotan način koji će ostati upamćen.

On je dodao da je inicijativa usvojena pod pritiskom i "klasičnim silovanjem", za šta je odgovornost pripisao premijeru Zoranu Zaevu.

"Ovo je najgori dan u makedonskoj istoriji, ''crni petak''", rekao je Mickoski.

VMRO-DPMNE, poručio je, neće odustati od članstva Makedonije u NATO I EU.

"A, najveći neprijatelj evropskih vrednosti je Zoran Zaev, koji je do ustavne revizije došao kršenjem demokratije", poručio je Mickoski.

Rekao je i da je njegova obaveza bila da se suprotstavi ovoj inicijativi.

Poručio je da ta stranka neće odustati od zahteva za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i dodao da je siguran da će na tim izborima odneti pobedu, a Zaev će, kazao je, dobiti zasluženu kaznu.

Rekao je i da su poslanici njegove stranke, koji su glasali za ustavne promene, po kratkom postupku isključeni iz članstva VMRO-DPMNE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: