Šta je ubijeni advokat Ognjanović govorio o Amerikancu?

Američki portal Bazfid piše o bivšem pripadniku američkih “Foka“ Danijelu Korbetu i navodi da je on već osam meseci u zatvoru u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

16:32

Šta je ubijeni advokat Ognjanović govorio o Amerikancu?
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC/ ARHIVA/ bk

Kako se navodi, on se nalazi pod istragom zbog nelegalnog posedovanja oružja, a dodaje se i da je njegov branilac bio Dragoslav Ognjanović, koji je ubijen u julu ove godine.

“Nije poznato da li je ubistvo advokata u vezi sa Korbetovim slučajem“, navodi se.

Bazfid piše i da je Korbet poznat pod nadimkom Prljavi, da je ratovao u Iraku i Avganistanu, kao i da su te informacije stigle iz tri izvora koji su upoznati sa njegovim vojnim dosijeom.

“Služio je u Timu 5 američkih Foka, a potom je prebačen u Tim 6, poznatiji kao DEVGRU. Ta grupacija je učestvovala u ubistvu Osame bin Ladena. Od 2012. godine je prebačen u rezervnu jedinicu i imao je dozvolu za pristup informacijama od najveće tajnosti“, navedeno je.

Takođe, američki portal piše da je Korbet radio u Jemenu tokom 2016. godine za “američku kompaniju finansiranu iz UAE sa ciljem da se eliminišu islamistički politički lideri i verske vođe“.

Rukovodilac kompanije Sper operejšns grup, koja je uposlila Korbeta, Abraham Golan je početkom 2018. godine došao u Srbiju, ali je odbio da razgovara o tome.

“Ni američka mornarica ni američka ambasada nisu htele da komentarišu ovaj slučaj. Izvori kažu da Korbet nije dobio dozvolu da govori o svom slučaju. Nije moguće stupiti u kontakt sa njim, a njegov aktuelni advokat odbija da odgovori na poruke. Njegov prethodni advokat, ubijeni Ognjanović, je nekoliko nedelja pre ubistva rekao da je Korbet optužen za posedovanje oružja koje nije u funkciji i istakao je da očekuje njegovo puštanje na slobodu“, piše Bazfid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: