U školi 17 mrtvih, pucao bivši učenik VIDEO

Najmanje 17 osoba je ubijeno u napadu koji se dogodio u školi u Parklandu na Floridi. Napadač je uhapšen, potvrdila je policija.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

21:26

U školi 17 mrtvih, pucao bivši učenik VIDEO
Foto: GettyImages

Napadač je identifikovan kao 19-godišnji Nikolas Kruz, preneli su američki mediji. On je bivši učenik te škole.

Kako piše "CBS njuz", on je navodno prvo uključio alarm kako bi izazvao paniku u školi pre nego što je počeo da puca.

Napadač se predao policiji mirno, kazao je okružni šerif Skot Izrael, prenosi Rojters.

Kod njega je pronađena najmanje jedna puška i više okvira municije. Većina žrtava, njih 12, ubijeno je u samoj zgradi škole a neki i ispred, prenosi AP. Među žrtvama ima i učenika i odraslih.

Kako prenosi ova agencija, napadač je bio izbačen iz škole zbog disciplinskih razloga.

Šerif Izrael je na pres konferenciji posle pucnjave rekao da su scene na licu mesta užasne i da nema reči da ih opiše.

Napad se dogodio u trenutku kada su se završavali časovi u školi u Parklandu koja ima oko 2.000 učenika. Guverner Floride Bil Nelson rekao je da se strahuje da ima više od jedne žrtve

“Za sada imamo 14 žrtava i oni su prebačeni ili se prebacuju u dve bolnice u Brauardu“, napisala je ranije kancelarija šerifa na Tviteru ne navodeći o kakvim je povredama reč.

Senator Floride Bil Nelson rekao je za Foks Njus da "ima mnogo mrtvih", prenosi BBC. Slike lokalne televizije pokazuju više kola hitne pomoći, vatrogasnih kola kao i brojna policijska kola ispred srednje škole Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride između Boka Ratona i Fort Loderdejla.

Televizije su prenele snimke kako više desetina učenika izlaze iz škole, mnogi sa rukama dignutim u vis, ili iza glave.

"Pratimo razvoj ove užasne situacije u okrugu Brauard na Floridi posle vesti o pucnjavi u gimnaziji", napisao je na Tviteru senator iz Floride Marko Rubio. Reagovao je i predsednik SAD Donald Tramp koji je na Tviteru uputio saučešće porodicama žrtava.

“Nijedno dete, nijedan učitelj ili bilo ko drugi nikada ne bi trebalo da se oseti nebezbedno u američkoj školi”, napisao je on.

Kako prenosi BBC, ovo je verovatno 18. pucnjava u školi u SAD ove godine, a od 2013. dogodilo se njih 291.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: