"Amfilohije politički protivnik Vučića, Vlade, SNS"

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije svrstao sebe u političke protivnike predsednika.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

21:05

Foto: Tanjug, arhiva

Kako je rekao, Amfilohije je izjavom u kojoj ističe bojazan da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića "vodi izdaji Kosova", svrstao sebe u političke protivnike predsednika Republike, Vlade Srbije i Srpske napredne stranke.

Komentarišući reči crkvenog velikodostojnika, Martinović je za Radio-televiziju Vojvodine kazao da je takva izjava krajnje nepromišljena, necrkvena, neduhovna i dnevnopolitička.

“Mislim da je Amfilohija na najbolji način demantovao srpski patrijarh Irinej, kada je rekao da se Aleksandar Vučić lavovski bori za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao što se lavovski borio i za Republiku Srpsku“, poručio je Martinović.

Prema njegovoj oceni, mitropolita crnogorsko-primorskog demantovao je ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji, pošto je krajem prošle godine na izborima za parlament Kosova od 10 rezervisanih mesta za Srbe, sve osvojila Srpska lista, koja je imala otvorenu podršku Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji je listom za politiku koju vodi Aleksandar Vučić, tako da ja ne moram da branim Aleksandra Vučića od Amfilohija Radovića, jer ga je odbranio srpski narod na Kosovu i Metohiji“, zaključio je Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: