Sreda, 29.11.2017.

09:59

"Ima Veleža, Starog mosta, nestale ustaše ko Herceg-Bosna"

Uoči presude "hrvatskoj šestorki" pred Haškim tribunalom, na Starom mostu u Mostaru postavljen je transparent "Izronio je Stari za one što ga vole".

Izvor: Tanjug

Prliæ. EPA / Jiri Buller

U Mostaru se takođe našao i plakat: "Ima Veleža, ima Starog Mosta, nestale su ustaše k'o i Herceg Bosna", preneli su sarajevski mediji.

U mostarskom naselju Balinovac, na ogradi prema Biskupiji, postavljen je transparent u obliku zastave tzv. "Herceg-Bosne" sa šahovnicom, slikama "haške šestorke" i ispisanom porukom "Oni dolaze-Freedom".

Na Španskom trgu, kod Železničke stanice i Carinskog mosta izvešane su zastave Bosne i Hercegovine.U Haškom tribunal danas će biti izrečena drugostepena presuda Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, čelnim ljudima tzv. Herceg-Bosne.

Prvostepenom presudom Prlić i ostali osuđeni su 2013. godine na ukupno 111 godina zatvora. Jadranko Prlić dobio je 25, Bruno Stojić, Slobodan Praljak i Milivoj Petković po 20, Valentin Ćorić 16, a Berislav Pušić 10 godina zatvora.

Mostar je i 22 godine posle rata duboko podeljen grad - na bošnjački i hrvatski deo.

Opširnije o tome šta je rečeno u pravnosnažnoj presudi - OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: