Odloženo ročište u slučaju napada na Vučića u Potočarima

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca osumnjičenih u slučaju napada na Aleksandra Vučića u Potočarima ponovo je odloženo.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

06:55

Odloženo ročište u slučaju napada na Vučića u Potočarima
Thinkstock

Policijski službenici se sumnjiče za odavanje tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Potočarima u julu 2015. godine kada je bio napadnut. Novo ročište je je zakazano pred Višim sudom u Beogradu za 7. decembar.

Ovo ročište bilo je odloženo i u maju zbog izostanka branioca jednog od optuženih u ovom slučaju.

Za odavanje službene tajne terete se Milan Dumanović i Mladen Trbović. Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi moći da se kratko izjasne o krivici.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje, mada sud može i da isključi javnost ukoliko proceni da je to potrebno radi čuvanja državnih i službenih tajni.

Presuda će u svakom slučaju biti javno objavljena po okončanju suđenja.

Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva Dumanović i Trbović se terete da su, kao saizvršioci, u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.
Dumanović i Trbović su uhapšeni 31. decembra 2016.

Po podnošenju optužnog predloga početkom februara su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode. Oni su, kako se sumnja, u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naredenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine, kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su ranije mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: