Novosti: Vučić seli Predsedništvo u Palatu Srbije

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić preseliće Predsedništvo u Palatu "Srbija", pišu "Večernje novosti".

Izvor: B92

Sreda, 05.04.2017.

11:56

Novosti: Vučić seli Predsedništvo u Palatu Srbije
Foto: Tanjug

Kako navode, još pre izbora Vučić je najavio da će, ukoliko pobedi, njegova kancelarija biti u Palati Srbije, a ne na Andrićevom vencu u centru Beograda.

Kako pišu "Novosti", za posao preseljenja kabineta šefa države zadužena je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa.

Na pitanje koje bi to prostorije u bivšoj zgradi SIV-a bile pogodne za kancelarije predsednika države i koliko je vremena potrebno da se one osposobe, ova uprava nije imala odgovor.

U dopisu direktora Dejana Jonića navodi se da Uprava ne raspolaže zahtevom za postupanje u vezi sa preseljenjem ili načinom korišćenja prostorija u Palati Srbija.

Obim poslova i rokovi, kako piše, biće poznati kad zahtev stigne.

"Predsednik države, inače, koristi prostorije u centralnom delu Palate za protokolarne i druge aktivnosti", stoji u dopisu Jonića.

Govoreći o ideji da mu kabinet bude na Novom Beogradu, Vučić je podsetio da postoji predlog da se zdanje na Andrićevom vencu pretvori u neki muzej.

Ovo zdanje je i bilo Muzej kneza Pavla od 1935. do 1944, a kasnije i Muzej umetnosti. U njega su se 1953. uselili republički organi - Izvršno veće, Skupština, a zatim i Predsedništvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: